Így spórolj, és legyél környezettudatosabb olvasás közben!

   


   Legyünk egy kicsit őszinték magunkhoz. A könyvek nem olcsók, főleg, ha olyan könyvről van szó, ami népszerű is. Viszont ez nem kellene abban meggátoljon senkit sem abban, hogy olvasson. Az olvasás fontos, van olyan fontos, mint a környezetvédelem, legalábbis nekem ugyan olyan fontos mind a kettő.

  Ebben a bejegyzésben felszeretném kelteni a figyelmed arra, hogy hogyan tudsz környezetvédő és könyvmoly is lenni egyben úgy, hogy egy könyvet sem vásárolsz meg, és ezen belül pedig még a könyvekre félretett pénzedet is másra tudod költeni.

 A mai világban egyre jobban elterjedt az Ebook olvasó népszerűsége. Egyik legjobb oka a praktikusság: a könyvolvasón több ezer könyvet is el tudsz tárolni, így, ha utazol nem kell magaddal cipeld a könyveidet. A másik szempont, hogy az e-tinta technológiának köszönhetően nem lehet észrevenni a különbséget, hogy valójában nem igazi könyvet olvasol. Sőt, egyes típusok még háttérvilágítással is rendelkeznek, ami nagyon hasznos, ha korlátozott fényviszonyok mellett szeretnél olvasni. A legfőbb előnye az Ebooknak, hogy egyszer kell megvedd. Fontos, hogy megbízható darabot vegyél, ami úgy 20 ezer forintnál kezdődnek. Most ha belegondolsz, 20-25 ezer forintból nem tudsz megvenni annyira sok könyvet, mint amennyit tudnál tárolni a könyvolvasón. A könyveket a google-n keresztül, vagy Ebbok könyvek facebook csoportokban ingyen le tudod magadnak tölteni. Ezzel nem csak magadnak teszel jót, hogy nem költöd a pénzed, hanem a környezetednek is, mert nem veszel papír alapú könyvet. Én a könyvolvasón nagyon sok könyvet elolvastam már (erről majd egy külön bejegyzést is szeretnék majd megosztani veletek a közeljövőben).

"A könyvben (...) a nagyszerű, hogy minden életkorban, minden napunknak minden hangulatában mást és mást keresünk, mást és mást találunk benne."(Keéri-Szántó Andor)

 Viszont olvasás közben sem szabad elfelejtkezni a megfelelő hidratálásról sem. Ebben az én hű barátom, a Planet Gift a Sziklaszirt duplafalú rozsdamentes acélból készült  kulacsom.  Ez a kulacs nem csak egy egyszerű hétköznapi kulacs, hanem egyben termosz is.  A hideget 24 órán, a meleget pedig 12 órán keresztül megtartja, így akár teát vagy kávét is tudsz benne tárolni. Mennyire jó már, egy terméket 2 külön dologra is tudod használni. :D


   Ezek mellett pedig fenntartható, BPA mentes, és újra használható, illetve elérhető 500 ml-es és 750 ml-es formában is. Rengeteg mintájú kulacs elérhető a Planet Gift webshopján. Nekem mindig nagy problémám voltak a kulacsokkal, vagy szivárgott és a termoszok pedig nem tartották melegen a kávémat, teámat.  Ezeket a Planet Giftnél rögtön elfelejtheted. Soha ilyen problémám nem volt vele, és ezek mellet pénz is megtakarítok, mert nem kell vegyem a boltban a palackozott vizet, hanem csak újra töltöm a kulacsomat.  Ebben a kulacsban nem csak azt szeretem, hogy maga a termék környezetvédő, hanem maga a termékkészítők Lívia és István, akik nagyon kedvesek voltak velem, amikor beszéltünk és hálás köszönetem mégegyszer nekik, hogy ilyen csodálatos és hasznos terméket készítenek! Ők is nagyon figyelnek a környezetvédelemre. A rendelés teljes mértékben műanyagmentes. A csomagolást újrahasznosított papírból készítik, és a kulacshoz kapott kis tároló táskának köszönhetően a kulacsot megvédheted az ütésektől, karcolásoktól. A kis táskákat pedig, saját maguk varrják meg a kis családi vállalkozásukban.

Itt találod meg a Planet Gift csoda kulacsait:

Instagram


Itt megrendelheted a saját kulacsodat!




Végszóként pedig, szeretnélek bíztatni arra, hogy jó oda figyelni ezekre a dolgokra. Jó tudni, hogy te is teszel valamit úgy magadért, hogy közben a Földnek is jót teszel!


Légy vidám és tedd a jót, a verebeket pedig hagyd csiripelni! (Boszko Szent János) 


puszi és ölelés


 



 

Megjegyzések