Szeptemberi olvasmányaim


 
A szeptemberi olvasmány listám, nem igazán úgy sikerült, mint ahogy elterveztem. Viszont, így is nagyon szuper történetekkel és szereplőkkel ismerhettem meg. Illetve, elolvastam az első könyvemet Szabó Magdától.


1. Guillaime Musso: Regényélet

  Igen, egy újabb Musso regény, és nem az utolsó. Valami oknál fogva, rajongok az író műveiért. Annyira be tudnak szippantani, hogy néha együltemben elolvasom egy-egy könyvet. 

A történet arról szól, hogy egy három éves kislányt eltűnik mikőzben bújocskázik az édesanyjával az otthonukban.  Az édesanyja, a híres írónő Flora Conway, aki nem szeretni a nyílvánosságot, így interjút is csakis e-mailben szokott adni az újságoknak.  A kislány eltünésére nincs magyarázat, minden ajtó és ablak zárva volt. Csak az egyik cipőjét találják meg a bejárati ajtó mellett. Vajon még a házban van? vagy valaki, akit ismerhetett elvihette? A rendőrség tehetetlen.  

Mindenközben az óceán túlpartján egy magányos házban, gyötrődik egy megtört szívű író. A rejtély kulcsa nála van. Csakis ő tudja megoldani az eltűnést.  Sikerülhet neki megtalálnia a kislányt? vagy esetleg más rejtélyekre bukkanhat rá?

Ez a regény tele volt számomra hatalmas meglepetésekkel. Nem egy egyszerű eltűnésről van szó. Nem mondom azt, hogy jó vagy rossz dolog lesz a végén, mert nem akarok bizonyos dolgokat elárulni a cselekményről. Csupán csak annyit, hogy olyan kalandban, izgalmakban lesz részed, ha elolvasod, amire még álmodban sem gondoltál. 


2. Szabó Magda: Az ajtó


  " Megingathatatlan jellemű, erkölcséhez és hiedelmeihez tántoríthatatlanul ragaszkodó asszony, Emerenc házvezetőnőnek áll az írónőhöz, ám első perctől nyilvánvaló, hogy ő diktál. Gazdája megmérettetik, és nem találtatván könnyűnek, Emerenc nem csupán otthona, hanem lelke ajtaját is megnyitja előtte, ha csak résnyire is. Így sejlik fel Magyarország huszadik századi történelmének kulisszái előtt egy magára maradt nő tragikus, fordulatos sorsa. Vajon mit őrizget az idős asszony a hét lakatra zárt ajtó mögött?

  Nem találok szavakat. Ez volt az első könyvem Szabó Magdától, és valami elképesztő gyönyörűen ír a magyar írók ikonikus sztárja.  Bevallom, nem volt számomra egy könnyű olvasmány, főleg nem egy Musso regény után, de mindenképp be akartam fejezni.  Voltak számomra olyan részek a könyvben, amiket untam, de azon túl lendültem. Sokkal jobban foglalkoztatott a könyv vége, és Emerenc sorsa, mint hittem volna. A könyv befejeztével, egy űr maradt meg bennem. Egy jóleső űr, mert bár nem nyerte el teljesen a tetszésemet a regény, mégis olyan bölcsességeket ismerhettem meg, olyan sok hétköznapi dologra megtanít Szabó Magda története, amire a nagy rohanó világban nem is gondol az ember.

3. Guillaume Musso: Egy párizsi apartman

   

Az ősz első hónapjában, két Musso regényt is sikerült kiolvassak. Úgymond megfogadtam magamban, hogy az író összes könyvét elszeretném olvasni még idén. Lassan de biztosan, sikerülni fog. 

"Párizs, ​egy zöldellő fasor végén megbúvó műteremlakás.Madeline azért bérelte ki, hogy félrevonuljon, és kipihenje magát. Egy félreértés miatt azonban a fiatal londoni rendőrnő mellé betoppan Gaspard, az emberkerülő író az Egyesült Államokból, aki magányt keres az íráshoz. Nincs más választásuk, mint néhány napig osztozni a lakáson.

A műhelyt még mindig áthatja korábbi tulajdonosa, a híres festő, Sean Lorenz színek és fények iránti szenvedélye. A művész, aki képtelen volt talpra állni, miután a kisfiát meggyilkolták, egy éve halt meg, három festményt hagyva maga után, amelyeknek nyoma veszett. A festő páratlan tehetsége és tragikus sorsa nem hagyja nyugodni Madeline-t és Gaspard-t, akik közösen erednek a remekművek nyomába.
Ahhoz azonban, hogy megfejtsék Sean Lorenz valódi titkát, saját démonaikkal kell megküzdeniük egy drámai nyomozás során, amely örökre megváltoztatja az életüket."

Nagyon sokan dícsérték ezt a regényt (is). Nem csodálom. Musso, mindig tud újjat és újjat mutatni. Csak tudnám azt, hogy honnan van ilyen fantáziája és ötlete, hogy ennyire fantasztikus krimiket tud írni, mint ez is. 

Nem akarom magamat ismételni, de tényleg nem. De úgy látszik, hogy muszáj lesz. 

Aki valamennyire is szereti a krimi könyveket, akkor legalább egy könyvet a szerzőtől olvasson el.:)


Remélem, tudtam nektek hasznos és érdekes olvasmányokat ajánlani a szepmberi hónapban. :)

A könyv legyen veletek.

puszi és ölelés



Megjegyzések