"Jól és boldogan kellene élnünk, megbecsülni mindazt, ami azzá tesz bennünket, akik vagyunk."-Christie Watson

  

A "Szólj a kedvesség nyelvén " című könyv, az író régi hivatását mutatja be az olvasóinak. Christie egy csodálatos ápoló, leírja  a pályafutása alakulását, sok -sok betegség megismerését és betegek gyógyítását . Sokszor könnybe lábadt a szemem, amely csak azt mutatja mennyi, de mennyi dolog van körülöttünk, amely, ha gond, vagy csalódásnak tűnik saját életünkben nagyon is messze jár a betegségektől, vagy ne adj Isten a haláltól. Bárcsak minden ápoló elolvasná, vagy tanulna az esetekből és ha kiég segítséget kérne.

Ez nem csak egy könyv a sok közül. Ez az élet könyve, tele boldogsággal, sérülésekkel, gyásszal, emberi életekkel, halállal, születésekkel. Soha nem olvastam még ehhez foghatót. Nem volt olyan fejezet, ami mai napig nem hagyott volna bennem örök nyomot. 

Kedvenc idézetem :
„Ahogy egyre idősebb leszek, és egyre több rákos esetet látok magam körül, mindig emlékeztetem magam arra, hogy jól és boldogan kellene élnünk, megbecsülni mindazt, ami azzá tesz bennünket, akik vagyunk. Ezek pedig nem anyagi dolgok, hanem szeretet, a kedvesség és a remény ”-Christie Watson

Ez a  könyv nem csak orvosoknak, ápolóknak, vagy más egészségügyi dolgozóknak ajánlott. A kedvességet nem csak gyógyítóként kell alkalmazni, hanem minden áldott nap minden embernek. Talán ez a legnagyobb tanulsága a könyvnek, hogy egy nehéz helyzetben is tudjunk reménykedni, kedvesek lenni, és próbáljuk megkeresni a rossz dologban azt a jót, ami boldoggá tud tenni minket.

Tudnivalók a könyvről:
Oldalszám: 320 
Kiadó éve: 2019
Elérhetőség: Libri - https://www.libri.hu/konyv/christie_watson.szolj-a-kedvesseg-nyelven.html
Saját osztályozásom: 5/5


puszi és ölelés




 


Megjegyzések