Egy szívmelengető, igaz történet Gárdos Pétertől

 
 A júliusi közös könyvünk a Nincs időm olvasni kihívás tagjaival (erről már meséltem az előző írásomban, ahol a Csütörtöki nyomozóklubbról mesélek) a Hajnali láz volt Gárdos Pétertől.

A regény arról szól, hogy Péter szülei hogyan ismerkedtek meg még 1945-ben.

Az édesapját, Miklóst 1945-ben koncentrációs táborból a svédországi Gotland szigetére szállítják.  Ezután a rehabilitációs táborban az orvos hat hónapot jósol neki. Az élni akaró, makacs Miklós hadat üzen a sorsnak, és levelet ír száztizenhét szintén Svédországban ápolt magyar lánynak, azzal a céllal, hogy egyiküket feleségül veszi.

Hamarosan megismerkedik Lilivel, aki egyből leveszi Miklóst a lábáról a lehengerlő soraival.

Félév levelezés és sok megpróbáltatás után, végre elérik a céljaikat, és összekötik az életüket örökre.

Ez a könyv, nem csak egy sima romantikus szerelmi történet. Hanem egy csodálatos gyógyulás és igaz szerelem története a holokauszt után. Szívmelengető történet arról, hogy az emberi akarat, hit és szerelem csodákra képes. Tanulság arról, hogy miért nem szabad feladni, és hogy miért kell küzdeni. Lecke arról, hogy a múlt sérelmeit, borzalmait hogyan kell elengedni.

Gárdos Péter, édesapja halála után kapta kézbe azokat a történelmi leveleket, amiket az édesapja és édesanyja írt egymásnak, és ennek köszönhetően születhetett meg ez a csodálatos, tanulsággal teli regény, amiből később film is lett.


Számomra nagyon sokat adott ez a könyv. Nagyon szerettem az író stílusát, és azt, ahogyan megfogalmazta az egész regényt. Mindenkinek szívből ajánlom ezt a könyvet! :) 5/5



Puszi és ölelés



 


Megjegyzések