Négy különböző könyv a nyári napokra


Az utóbbi időben az életemben, sajnos prioritás szempontjából az olvasás és a könyvek egy kicsit háttérbe szorúltak (ezért maradt ki a májusi könyvajánló). Viszont, most már sokkal több időm van olvasni, és bepótolni az elmaradt olvasmányaimat. 

Arra gondoltam, hogy bemutatok nektek pár olyan könyvet, amiről még nem meséltem, viszont a meleg nyári napokra szívből tudom őket ajánlani. 

1. Matthew McConaughey : Zöldlámpa

Erről a könyvről már picit meséltem instagrammon. Viszont itt is mindenképp szeretnék róla egy pár szót írni. McConaughey sose volt a kedvenc színészem, bár elismerem, hogy jó színész, és fantasztikus filmekben szerepelt, de ettől függetlenül más véleményem sose volt róla. Mégis, valahogy a könyv címe, és amiket olvastam eddig róla nem hagyott nyugodni. Így hát adtam neki egy esélyt. 

Matthew a gyerekkorától kezdve, egészen a karrierjéig elmeséli fontosabb momentumjait az életéből. Ez az ő naplója, amit a világgal megosztott. A naplót szó szerint kell érteni, mivel a színész az elmúlt 50 évében írt naplóbejegyzései is megjelennek a kötetben. Őszinte, megrendítő, humoros életrajz. Tele van olyan mondanivalókkal, és motiváció erőkkel, amikre minden embernek szüksége van. 


2.  Viszkok Fruzsi: Tedd rendbe az életed!

Szerintem nagyon sokan ismerik Fruzsi munkásságát. Évek óta hasznosabbnál hasznosabb videókat készít a youtube csatornájára. Nem is tudott volna ettől jobb és személyesebb, hasznosabb könyvet írni mint a "Tedd rendbe az életed!"-et.  Ebben a könyvben nagyon hasznos tippeket, praktikákat olvashatunk, amit az életünk minennapjaiba be tudunk illeszteni. Legyen az egy ruhaszelektálás, költözés előtti pakkolás, rendszerezés, időbeosztás. Minden olyan dolog, amit ha elsajátítunk a saját életünkben, akkor jobban fogjuk magunkat érezni, és a környezetünk is szebb lesz.

3. Grecsó Krisztián: Vera

Ebbe a könyve már a múlt nyáron belekezdtem. Valahogy akkor, nem volt hozzá hangulatom. Viszont, most az egyik blobber társam Papirszárnyak, meggyőzött arról, hogy mégis adjak neki egy esélyt. 

A regény egy Vera nevü tini lányról szól, aki probál válaszokat találni az felnőtt élet nagy kérdéseire. A szüleitől sok választ nem kap, a legjobb barátnőjével összeveszett, nincsen senkilye, csak egy fiú, aki iránt nem tudja, hogy mégis mi az a bizsergő értés, amit érez.

Vera végül választ kap minden kérdésére, és az olvasót rávillágítja arra, hogy ő is  Vera volt , ő is volt gyerek, kamasz, ő is kereste a kérdésekre a választ, és próbálta megérteni, hogy mégis miért olyan a felnőtt élet amilyen.  

Le a kalappal Grecsó előtt, hogy ennyire pontosan beletudta magát élni egy kislány személyiségébe, és hogy az ő szemszögéből át tudta adni azt, hogy egy gyermek mennyi mindennel kell megküzdjőn kamasz korában.

4. Guilaume Musso : Most 

Mussotól eddig egy könyvet olvastam, amiről az áprilisi olvasónaplómban írtam is. Most sem csalódtam az író ravasz, kreatív, meghökkentő, meglepetésekkel teli krimi könyvében. Elképesztő, hogy mekkora fordulatokat tud benne olvasni az ember. Számomra kicsit hasonlít a Nagy pénzrablás c.sorozathoz. Mert a sorozatban is, amikor azt hiszed, hogy már ezt nem lehet fokozni, akkor tesz még rá valaki egy lapáttal az egész cselekményre.  A "Most " is ilyen. 

"Lisa és Arthur évente egyszer találkoznak. Arthur mégis egész életében őt keresi. Lisa pedig csak őrá vár.Lisa álma, hogy színésznő legyen. Egy manhattani bárban dolgozik, hogy fizetni tudja művészeti tanulmányait. Egy este megismerkedik Arthur Costellóval, a fiatal orvossal. Azonnal érzik, hogy egy nyelvet beszélnek. Lisa bármire kész, hogy lenyűgözze a férfit. A város könyörtelen útvesztőjében mindent kockára tesz érte. Arthur azonban más, mint a többiek. Hamarosan felfedi Lisa előtt a szörnyű titkot, ami szerelmük útjába áll:"Ami történik velem, felfoghatatlan, mégis igaz…"

  Direkt nem szeretnék semmit sem a cselekményről írni, mivel szpoiler nélkül lehetetlenség lenne. Csak annyit mondok, hogy ha a nyáron egy olyan krimit szeretnél olvasni, ami nem nagyon bonyolult, viszont tele van fordulatokkal és meglepetésekkel, akkor ezt a könyvet neked írták. 


Miért pont ezt a 4 könyvet szeretném ajánlani a meleg nyári napokra? Mert mind a négy könyv a maga módján nem csak kikapcsolt, hanem vagy motivált, vagy megnevetetett, vagy épp tanultam belőle valamit, amit kamatoztatni tudok majd a jövőben. 




Jó olvasást!

puszi és ölelés

Regi



Megjegyzések